VALPEKULL A. 24.01.2006

KULL A KULL B KULL C KULL D KULL E KULL F KULL G

Stamtavle til kullet nederst på siden

29 mars 9 uker og 1 dag

Nå har alle valpene utenom tispe nr. 2 forlatt redet. Tispa blir værende her på kennelen vår, og hun har fått navnet Ally McBeal. Tror at navnet passer meget bra for hun er ganske så vill og gal.

Har hatt kontakt med alle valpekjøperne, og det virker som at alle har det bra og har funnet seg til rette i sine nye hjem.

Det blir en spennende tid fremover, håper det blir noen fine hunder med en masse bra resultater...

 

 

Tispe nr. 1

Tispe nr. 2 ( Ally McBeal )

Hann nr. 1 ( Athos )

Hann nr. 2 ( Absolutt Pepsi )

Hann nr. 3 ( Amazing Pan )

Hann nr. 4 ( Alfred )

 

22 mars 8 uker og 1 dag

Nå er det bare tre valper igjen, og det merkes godt. Det er mye lettere å jobbe med tre enn med seks, men savnet etter de som har reist er stort. Nestemann reiser på fredag, men han skal ikke reise lenger enn til Stord så han kommer jeg nok til å se igjen ganske så snart. Siste gutten reiser til Drøbak på lørdag.

 

Mor og datter

17 mars 7 uker og 3 dager

Tiden går så altfor fort og snart skal valpene reise. Førstemann reiser til Arendal på søndag, deretter går det slag i slag.

I dag har vi vært hos veterinæren og fått vaksine, micro-chips og helseattest.

Da vi kom hjem koste vi oss i solen, her har vi kjempefint vær med 18 grader. Vi fikk også besøk av Frøy som var kjempeflink med valpene.

 

 

Noen er bare aldri redd...

 

Jeg er i farta...

 

Og jeg er bare så søtt at matmor vil spise meg opp

 

12 mars 6 uker og 5 dager

I går var vi en tur i skogen og valpene storkoste seg. Dr var litt forsiktige til å begynne med, men etter hvert var de spredt rundt over alt. Man får litt panikk for det er ikke lett å passe på 6 stykker på en gang, men det var en fantastisk tur med strålende vær, bare synd jeg glemte å ta med kamera. Håper det blir like fint vær en annen dag så kan vi kanskje ta en ny tur, men det er jo ikke så mange dager igjen, tiden går så altfor fort, snart er jo valpene reist :-(

I dag har vi vært på besøk hos Hilde og Saga, det gikk også bra. Saga var nok litt skummel til å begynne med men det gikk fort over, ikke noe problem å komme i en fremmed hage, noen var til og med litt for ivrige og var på vei utfor en skrent...

 

 

Saga synes og at valpene var litt rare, og så lukter de jo så rart

 

Må bare lukte litt her bak

10 mars 6 uker og 3 dager

I dag har vi hatt en travel dag, og valpene har vært ute i flere timer og storkost seg. De klarte å bli ganske så skitne og når du da kommer inn med 28 skitne poter bli det ganske så fint på gulvet, men det hører vel med... Vi har også hatt besøk av to gutter som ikke hadde lyst til å gå hjem igjen, og etterpå kom Enja en tur på besøk. Tror valpene synes at Enja godt kunne ta det litt mer med ro.

 

Her er det kjempespennende, men fy så skitne de blei

 

Vi blir her i kveld vi

Her har vi til venstre han nr 1, tispe nr 1, Enja og han nr 3

Bli med å lek da vel, ikke vær så pinglete

9 mars 6 uker og 2 dager

Her står alt bare bra til, men det er litt av en vilter gjeng å holde styr på.

I dag har de fått nær kontakt med vilt... Jeg har et tørket kaninskinn som jeg bruker til å trene apport med, og en rådyrklov. Begge deler var spennende.

 

 

6 mars 5 uker og 6 dager

Utviklingen hos valpene er enorm, og de oppsøker det meste, bare synd at vi har fått mer snø i natt. I dag da jeg skulle gå opp på syrommet for å jobbe, glemte jeg å sette får stengsel i trappen. Etter en stund synes jeg at det var noen merkelige lyder i trappen, og jeg trodde jeg skule få sjokk for i trappen var hele gjengen på vei opp...

 

 

Ja ja vi kommer

Tyven, tyven skal du hete... denne skoen har han klart å få med seg ut i fra gangen uten at jeg så noe, en liten luring! Her står han i angrepsposisjon og sier til alle søsknene sine at "ligg unna, denne er min!!!!"

 

4 mars 5 uker og 4 dager

Tiden flyr av gårde, vi har hatt masse besøk av både to og fire beint, og ingen er skumle synes valpene. På fredag var Enja, en engelsk setter, på besøk og alle valpene var og snuste på Enja som oppførte seg kjempefint i sammen med valpene. Lørdag kom Roxie og Hørby, Roxie er jo søstera til Kaisa, og det gikk kjempebra. Hørby er den første hannhunden som valpene har vært i kontakt med, det gikk også bra, men han Hørby synes nok at de dere små ikke var noe interessante, så han ville heller gå og lukte der hvor Kaisa hadde vært og tisset...

Valpene får nå servert maten sin ute og de er så flinke at de gjør fra seg der samtidig.

Har prøvd å ta noen stå bilder men det var ikke så lett, har lagt dem ut på Eurofoto så får vi prøve igjen litt senere og håpe på litt bedre resultat.

 

Dette er tispe nr 2

 

28 februar 5 uker

Alt står bra til med valpene, og de vokser som ugress. Det begynner å bli en vilter gjeng med masse lyd og sprell.

I dag har de fått være med på en liten biltur. I morgen skal vi en liten tur på besøk til mor min, og til helgen får vi masse besøk. Så her er litt å ta seg til, skulle ønske at døgnet hadde 48 timer for dagene går så altfor fort unna.

 

Jammen er det hardt å være hushjelp...

Har ikke jeg fått et fint hus eller?

23 februar 4 uker og 2 dager

I dag har valpene fått være med en liten tur ut. Det var bare noen få minutter, men en fin start, og vi får håpe det blir like fint vær de neste dagene. Holder på å bygge nytt hus til dem, så på terrassen er det masse materialer og utstyr, men det gikk fint da de tok seg en runde rundt og snuste på det meste.

 

Første turen ut, og her var det mye rart...

Er ikke jeg søt?

22 februar 4 uker og en dag

Valpene har nå fått større plass å bevege seg på, og det er moro å se hvor nysgjerrige de er. De dilter etter meg hvor enn jeg går, og det virker ikke som noen er redde selv om både vaskemaskinen og tørketrommelen er i full gang. De bare henger på og snuser overalt, og ikke minst tisser overalt...

Har nå begynt å fôre dem tre ganger om dagen, og de spiser opp det meste. Kaisa tar gjerne noen rester, så hun sitter fint å venter til de er ferdige, så hiver hun seg over maten og dette må smake godt for det går ned på høykant.

 

Her spiser gjengen i nytt matfat

20 februar dag 27

Nå har valpene fått lov til å gå rundt i huset og de koser seg og undersøker det meste. Men det er litt av en jobb å passe på hele gjengen, for i det ene øyeblikket er de samlet på en plass, og i det neste er de spredd over alt. Den ene hannhunden hadde klart å komme seg bak gardinene som er bak et bord som står i hjørne mellom to sofaer,

 

Hei hei her kommer jeg

Etter å ha vært ute og undersøkt stua er det godt å få hvile...

 

Kaos i matfatet (det begynner å bli trangt om plassen)

18 februar dag 25

Nå er det moro i valpegården, og jeg har begynt å legge inn små leker til dem. Gjett om det er morsomt! Det er kanskje litt skummelt for noen til å begynne med, men nysgjerrigheten tar fort overhånd.

Ellers så har valpene nå vokst en masse, tre av hannhundene er nå over 2 kg. Den ene er litt mindre enn de andre hundene, men den er kvikk og fin. De får nå to måltider med Starter om dagen, og jeg venter til etter helgen med å fôre tre ganger for Kaisa har bra med mat til dem.

 

Den er min!!!!!

 

14 februar - uke 3

Nå har valpene blitt tre uker, og denne tiden har bare flydd av gårde. Alt står bra til, og de vokser som bare det. Den største er nå blitt 1650 gram, mens den minste er 1350 gram, så den største har dratt litt i fra, men det er ikke så rart for den spiser som en hest. Forresten kan jeg si om alle guttene at de er noen små matvrak.

Har i dag lagt ut noen nye hodebilder på Eurofoto, se linken på høyre side.

 

 

Jeg har bare spist middag...

12 februar - dag 19

Nå begynner det å bli litt mer liv i kassen. Jeg måtte snu kassen med den laveste kanten inn mot veggen fordi de har drevet og klatret ut av kassen, og det var ikke like lett å klatre tilbake...

I dag har de fått smake på litt Starter fra Royal Canin oppbløtt i Lactazor.

 

10 februar - dag 17

I dag har valpene fått smake på litt kjøttdeig, og det så ut som de likte det. Må få en høyere kant på valpekassen for de har begynt å klatre ut av kassen. Nå har alle begynt å leke og riste på rova, det har og kommet noen små knurrelyder. Har lagt ut noen hodebilder i dag, og når jeg ser på bildene er de veldig like i hodene. Det er ikke lett å se hvem som er hvem.

 

7 februar - 2 uker

Alt står bra til med både mor og barn. De begynner å gjøre litt mer ut av seg, men de er jo rolige ennå. Det er en av guttene som er en liten moroklump, han er klar for å leke med søsknene sine men de andre er ikke helt klare enda. Så han leker med sine egne føtter og sliter de andre i ørene. Som dere ser på bildet begynner de så vidt å få små glipper til øyne. Skal snart begynne å gi dem litt kjøttdeig, men Kaisa har så mye mat til dem at jeg venter noen dager. Nå er alle blitt over 1 kg, og det er bare litt over hundre gram mellom den største hannen og den minste tispa, så de er jevne og fine.

 

 

Jeg vil til topps!!!

Se vi har fått låne mammas seng

 

Se er ikke jeg flink, jeg er jo bare 10 dager gammel...

 

Se så søt jeg er...

3 februar - dag 10

Her går alt bare bra med mor og barn. I går var en av de store guttene ute og tok sine første meget ustabile skritt. Det har og begynt å komme en masse rare lyder fra dem, men mesteparten av tiden går til å sove og spise, og det er reine slåsskampen i matfatet.

 

At jeg aldri lærer! Jeg blir jo stappmett hver gang!!!

31 januar - 1 uke

Så har valpene allerede blitt en uke gamle, og i dag har de fått Banminth samt sin første kloklipp. Har veid valpene i dag og som dere ser så vokser de fint. Alle virker pigge og fine. Det er ikke så mye nytt og fortelle for det går jo i å spise og sove. Ser at selv om vi bare har hatt dem i en uke så blir man utrolig knyttet til disse små, de er jo så søte når de ligger i armkroken og koser seg, ser forresten ikke på tv lenger, her er mer morsomt å sitte å se på valpene.

 

 

Født g

1 uke g

Desperados Ricola kull – 1

 

 

Hann 1

400

735

Hann 2

400

700

Hann 3

340

615

Hann 4

325

680

Tispe 1

300

575

Tispe 2

330

590

 

29 januar - dag 5

Her er ikke mye nytt å fortelle, valpene vokser og alt står bra til. Kaisa har nå lært å legge seg fint i valpekassen og samle alle valpene til seg. Det var litt kaos til å begynne med. Noen av valpene er mer glupske enn de andre og det er de som selvfølgelig vokser mest. Jeg prøver nå å passe på at de minste får de beste spenene av og til. Veide valpene i går, og da viser tallene at de størst har lagt på seg 150 gr siden fødselen og den minst 90 gr.

Her er gjengen dag 4

kl.21.00

Har nok fôret Kaisa for kraftig for hun har fått løs mage, så i kveld blir det kokt ris med et kokt egg oppi. Har veid valpene og de vokser bra. Den største hannhunden har lagt på seg 100 gr, mens den minste tispa bare har lagt på seg 45 gr, så jeg får passe på at hun får de beste spenene når Kaisa slipper ned melk.

27 januar - dag 3

Ikke så mye nytt og fortelle, alt går bra, kan nesten se valpene vokser for hver gang de spiser. Skal veie dem senere i dag for å se at alle legger på seg nok.

Jeg kan sitte ved valpekassen og se på dem i flere timer, ikke så rart når de er så søte... Men jeg må vel begynne å jobbe litt, har nemlig ikke vært på jobb på Vestlandsdrakten denne uken. Har masse arbeid her hjemme så jeg får prøve å rive meg løs fra valpene og sette i gang.

26 januar - dag 2

Alt står bra til med valpene, Kaisa var litt løs i magen i dag, får følge godt med når vi skal ut i kveld. Valpene har lagt på seg fra 20-35 gram siden fødselen, så det må være bra med mat til dem. Kaisa har så smått begynt å spise valpefôr, men havrevellingen går ned på høykant.

Bare kos...

Det går i spising og soving

25 januar - dag 1

Her går alt bare bra, valpene spiser og sover. Kaisa er kjempeflink med valpene og har knapt tid til å gå på do så jeg må lokke og løfte henne opp får å få henne med ut. Når vi er kommet ut er det bare å sette seg ned med en gang, for så å springe inn igjen. Jeg skal prøve å sove litt i dag - det er tøft å være jordmor...

24 januar

Kl er 19.00 og alt står bra til med både mor og barn. Kaisa har fått tilbake appetitten sin og det er godt, hun har ikke noe lyst til å gå ut å tisse, men med litt ekstra lokking kommer hun til slutt. Susan var med på fødselen og det var gått å ha en ekstra hånd. Trodde hun kom til å synes det var ekkelt, men hun klagde bare den ene gangen på at det luktet ikke så godt.

1: kl 8.50 første valpen kommer etter mye venting og han kommer bak fram. Hann veier 400 gr. Kaisa slikker valpen rein men jeg tar navlestrengen, smalt bless.

2: kl 9.40 denne kommer også bak fram, her ordner Kaisa alt selv, hann har stor hvit krage og veier 400 gr.

3: kl 10.40 en ny hann som veier 340 gr. Denne kommer også bak fram og uten morkake. Kaisa slikker han fin og rein. Han har stort bless.

4: kl 11.50 Hurra! Vi har fått en tispe på 300 gr, hun er mørk på ryggen, men med stort bless og krage.

5: kl 11.55 bare fem minutter etter kommer det en tispe til som veier 330 gr. Denne har masse hvitt på ryggen. Disse to kom uten morkake. Nå er det litt stille i valpekassen, men jeg tror det er en til. Kaisa spiser litt havresuppe.

6: kl 13.30 en ny hann på 325 gr. Han er mørk på kroppen og har smalt bless, her kommer morkaken med ut, Kaisa navler fint.

 

Foreldre Besteforeldre Oldeforeldre Tippoldeforeldre
  INNHOLD  
 
STARTSIDEN
NYHETER
KJØPE VALP HOS OSS
PLANLAGTE KULL
AKTUELLE KULL
TIDLIGERE VALPEKULL
VÅRE HUNDER
TIL MINNE
RASESTANDARDEN
JAKT
VILTSPOR
UTSTILLING
LYDIGHET
FILMER
LINKER
SALG
KONTAKT
 
 

Masse nye bilder på Eurofoto

Dette er en link til Eurofoto:

klikk på linken og se en masse bilder av valpene

Fotoalbum

Tispe nr. 1

Tispe nr. 2

Hann nr. 1

Hann nr. 2

Hann nr. 3

Hann nr. 4

Det å søke etter godbiter er kjempe gøy

Vi er bare så søte

Ball det er tingen...

 

Nesa til mammaen min smaker ganske så gått...

Dette bilde er tatt av Kaisa når hun blei født, og som dere ser så var det mer hvitt på henne da. De blir mørkere etter hvert.

Kaisa 11 september 2003

 

Hann nr 1

Hann nr 1

Hann nr 2

Hann nr 2

Hann nr 3

Hann nr 3

Tispe nr 1, valp nr 4

Tispe nr 1

Tispe nr 2, valp nr 5

Tispe nr 2

Hann nr 4, valp nr 6

Hann nr 4

Det aller beste er å kose med mammaen min...

Er det rart jeg ikke får gjort noe lenger..

 

.

  

 

NVCH BH Desperados Ricola (Kaisa)
Årets bruksspaniel 2005 og 2006 avdeling Hordaland
 
4 x Cert, flere CK 2 x Bim-utstilling
Godkjent jaktanleggsprøve med prøvens beste hund.
Viltsporchampion
Opprykk til klasse B NBF.
1 premie med 184 poeng i LP1
og 1. premie LP 2
Godkjent Ferdselsprøve i RIK-programmet.

HD-A
DNA-testet for PRA Cord1-genet og hun er fri/ normal.

 

SVCH SUCH Cleavehill Backward  Glance

 

Tyneview Welsh's Diplomat

Trans Lucky Shot of Teesview

Tyneview Salsabil

Cleavehill Weave-A-Spell

Cleavehill Sleigh Ride

CH Cleavehill Bewitched

NVCH NUCH
Desperados
Odessa

BIS-utstilling
godkjent jaktanleggsprøve, godkjent ettersøkshund, viltsporchampion, Nr. 8 NM-2002,  opprykk i bruks, konkurrerer i LP II

Årets brukshund 2002

HD-A

NUCH
Nimblewhit Flower Power

HD-A 

GB SH CH N DK U CH
Chaigmarsh Orchid

årets springer
engelsk import HD-fri

INT NUCH NV-91,-93
Brigadoon Scarlets Nimblewhit

årets springer
godkjent jaktanleggsprøve HD-fri

NVCH
Desperados Hedda

2 x cert, 2 x BIR
jaktpremiert - 2 BK
Godkjent ettersøkshund
viltsporchampion
1. premie i LP I
HD-fri

SJCH Hällagårdens Scaramouche 
CK-utstilling, jaktchampion HD-fri

NUCH NVCH
Desperados Freska

jaktpremiert - 1 BK
ettersøkshund, LP II  HD-fri

NUCH Toparch Littel Drummer Boy (Davey)
HD-A
 
SVCH SNUCH Gorse Halloween Pumkin Lad
HD-A
NUCH SU(U)CH Collowin Companion Of Cowthorpe
HD-A
 

GBSHCH Lochar Border Union HD-A

NUCH Calvdale Parting Jesture HD-A

SU(U)CH Calvdale Gorse Swallow
HD-A

GBSHCH Skilleigh Tan Sandy

Calvedale little Belle

NUCH NORDUV-02 Toparch Eagle Eye Drifter
1 x R.CABIN.
Godkjent jaktanleggsprøve og godkjent vann/spor del 1, i BK jakt
HD-B
Cleavehill Ebony Chord
4 x Cert og flere CK,1 x BimGodkjent jaktanleggsprøve og 1BK fra fullprøve jakt
HD-A

Bowswood By Chance

Eastriding Keyboard Kate

Springtrend Black Velvet Flere CK HD-A

NUCH Inu-Goya Toparch At SpringtrendGodkjent jaktanleggsprøveHD-A

Springtrend Heritage SoftailFlere CK, godkjent jaktanleggsprøve HD-A