NUCH NVCH SE VCH

MERJANO`S ALLY MCBEAL

ALLY DAISY DIXI BELLA SUNNY

 

Her har Ally fått sin 3. førstepremie på

blodspor og blitt helgens beste hund.

 

 

NUCH NVCH SE VCH

Merjano`s Ally McBeal

Lever/Hvit

Ally`s Meritter:

Årets bruksspaniel 2007, 2010, 2011 avdeling Hordaland.

Utstilling: BIM valp, mang en CK. 3 cert

Spor: Flere 1 premier, flere HP

Helgens beste hund.

Flere ganger prøvens beste hund.

Flere ganger prøvens nest beste hund.

Bruks:

Opprykk til klasse C.

Godkjent Jaktanleggsprøve 9 mndr gammel

Godkjent Karaktertest.

2. premie i LP klasse l.

HD-A

DNA-testet for PRA Cord1-genet og hun er fri/ normal.

Fucosidosis: Etter frie foreldre

Glaukomtestet u.a

Øyenlyst: 2008. 2009. 2011

 

NUCH Toparch Littel Drummer
Boy (Davey)
HD-A

SVCH SNUCH Gorse Halloween Pumkin Lad

HD-A

NUCH SU(U)CH Collowin Companion Of Cowthorpe     

 

HD-A

SU(U)CH Calvdale Gorse Swallow 

 

HD-A

NUCH NORDUV-02 Toparch Eagle Eye Drifter

1 x R.CABIN.
Godkjent jaktanleggsprøve og godkjent vann/spor del 1, i BK jakt
HD-B

Cleavehill Ebony Chord
4 x Cert og flere CK,1 x Bim
Godkjent jaktanleggsprøve og
1BK fra fullprøve jakt HD-A

Springtrend Black Velvet
Flere CK HD-A

NVCH BH Desperados Ricola
Årets bruksspaniel 2005 og 2006 avdeling Hordaland.
Nr. 2 totalt i Norge.
4 x Cert, flere CK 2 x Bim-utstilling
Godkjent jaktanleggsprøve med prøvens beste hund.
Flere 1. premier på blodspor og med HP.
Godkjent ettersøkshund.
Opprykk til klasse B bruks spor,
Opprykk til klasse 3 i LP.
Godkjent Ferdselsprøve RIK-programmet. HD-A 

SUCH SVCH Cleavehill Backward Glance
Engelsk import til Sverige.
HD-A

Tyneview Welsh's Diplomat

Cleavehill Weave-A-Spell

NVCH NUCH Desperados Odessa
BIS-utstilling
Godkjent jaktanleggsprøve.
Godkjent ettersøkshund. Nr. 8 NM-2002,
opprykk i bruks, konkurrerer i LP II
Årets brukshund 2002
HD-A

NUCH Nimblewhit Flower Power
HD-A

NVCH Desperados Hedda
2 x cert, 2 x BIR
Jaktpremiert - 2 BK
Godkjent ettersøkshund
1. premie i LP I
HD-fri

 

Far:

NUCH Toparch Little Drummer Boy 

Mor:

NVCH BH Desperados Ricola

 

 

NVCH BH Desperados Ricola

NUCH Toparch Little Drummer Boy

 

Ally i stor fart

Ti tei her er jeg

Se så gode venner vi er, vi deler alt vi...

 

 

Ja så klarte vi det!!!

Ally fikk sitt siste Cert og er nå blitt utstillingschampion!

 

21. Januar 2009

I dag har vi oppholds vær og noen små solgløtt, så jeg tok med meg kamera ut for å se om jeg kunne få noe nye bilder av hundene. Tror jeg kom inn med et par hundre men ut av de var det bare noen få som kunne brukes, kjekt med digitalt...

26. september

 Ally er DNA-testet for PRA Cord1-genet og hun er fri/ normal.

22. juli 2007

I helgen har vi vært en tur til Fagernes, og gått blodspor for Hallingdal og Valdres Elghundklubb.

Her fikk Ally 2 x førstepremie og blei helgens beste hund. Så nå må vi bare vente til hun blir 2 år, og så få stilt henne på utstilling sånn at hun kan få sin NVCH tittel.

 

10. juni 2007

Ally har debutert på NBF-spor, og fått en godkjent, bare dumme 11 poeng fra opprykk.

Først startet vi med sporet og det gikk bra, her fikk vi 9. Men så var det ned på idrettsbanen for å ta lydigheten. Her kunne det ha gått så mye bedre, men, men, jeg kan ikke klage dette var første gang Ally gikk uten belønning, og med en null på å gå foran i line og budføring får vi si oss fornøyd og bare trene mer til neste gang. Denne dagen blei det ikke noen gode resultater, ikke en eneste hund fikk opprykk. Dommer for dagen var Knut Oskarsen.

29. april 2007

Ally har debutert på blodsporprøve, og der fikk hun en andrepremie, og blei plassert som nr 5 av 20 hunder. Denne dagen var det en som fikk en 1. m/ HP, 3 som fikk en 1. , Ally med en 2. og flere som gikk til 3. premie og en masse hunder som fikk 0.

Hun fikk på kritikkskjemaet:

Starter i et flott tempo. Får problemer i første vinkel og bruker lang tid på å utrede tap. Er litt nølende og usystemattisk i sitt tapsarbeid. Finner etterkvart tilbake og fullfører i fin stil. En lovende ekvipasje.

Er jo ikke så verst dette, kan jo ikke si at vi har trent så mye, da dette var Ally sitt 5. nattgammelt spor og det første som andre har langt. 

  

27. april 2007

Er nå blitt i bedre form og har begynt å fungere igjen.

I dag var vi en tur og så på terrenget som skal bruke på blodsportreningen den 1. mai. Det har vært en strålende dag med masse sol og varme, og Ally fant ut at her må det bades, tror noen har sagt til henne at gjørmebad er bra for skjønnheten...

 

 

Hvem andre en Ally kan finne på stappe tryne sitt ned i den gjørma?????

17. april 2007

Det ser ut som det skal gå skitt med blodsporprøven til Ally, først så kom det snø så vi ikke fikk trene, og nå når snøen er borte og det er fint vær, har jeg fått dobbeltsidig lungebetennelse. 

8. april 2007

Og så blei det vår eller????? vi har hatt grønt gress og 17 grader, og så står vi opp og det ser sånn ut...

6. april 2007

I dag har Ally gått et blodspor som var ca 17 timer gammelt, og ca 600m langt. Hadde ikke tenkt at det skulle bli så gammelt, men det er ikke alltid så lett å komme seg ut av sengen...

Sporet startet med litt surr i starten, men når hun først skjønte hva jeg ville satte hun av gårde i en skikkelig fart og gikk en 3-4 meter over første vinkel. Etter at jeg hadde lagt sporet i går kom det litt snø, så da vi gikk fra snø og inn under noen trær hvor det var et nytt underlag og snøfritt fikk hun litt problemer.  Men det løste hun på bare et minutt eller noe sånt, det virker jo av og til som det går en evighet men når man ser på klokka så går det fort som søren. Resten av sporet gikk fortere og fortere, og jeg har egentlig store problemer med å holde henne igjen. Selv om jeg stopper opp og snakker til henne og sier at nå må du ta det med ro!!!! går det bare et par sekunder etter at vi startet opp igjen, så er hun på ny i full fart med lav nese og graver seg frem. Jeg må nok bare innse at jeg må kjøpe meg et par hansker. Dette var Ally`s sitt første natt-gamle spor så jeg er jo fornøyd, men hadde håpet på at hun skulle ha gått litt roligere.

Vel, nå har vi meldt oss på en prøve som Os JFL skal ha den 29 april, så får vi se, hun har jo ikke noe rutine men det skal bli gøy å prøve. Dere må ønske oss lykke til for vi trenger det... 

 

25. mars 2007

NKK Bergen, her hadde vi en fin opplevelse, men det var trangt om plassen.

Stilte i dag begge hundene, og håpet jo på at det kanskje kunne være Kaisa sin tur til å få storcertet, men den gang nei, det gikk til den søte Westaway Moment Of Magic. Kaisa fikk 1 KVAL 3 KONK.

Mens Ally gjorde det kjempebra og fikk 1 KVAL 1 KONK CK 3 BTK. Vi var så nære som vi kunne komme å få storcertet på Ally i dag selv om hun bare er 14 måneder gammel, og jeg er kjempeglad! Dette tyder jo på at det kan bli gøy fremover. Men tenk at hun slo sin mor, har ikke turt å fortelle det til Kaisa...

Dommer for dagen var Leif- Herman Wilberg.

 

Ally har vært på utstilling i Bergen og fått 2 x CK

11 november 2006

Ally får godkjent jaktanleggsprøve, og jeg er kjempestolt over henne. Hun er jo bare 9 måneder gammel...

 

5 november 2006

Ally debuterer i juniorklassen på utstilling, og får 1JK 1JKK 2VK med HP med en utmerket kritikk.

 

7 august 2006

Vi har vært på en liten ferietur til Gol, mens Susan og Tina koste seg på Pers reiste jeg og hundene til Nesbyen på hundeutstilling. Fredag blei Ally BIM mens Springmoon`s Admiral Rodney blei BIR. Kritikken til Ally var bra, men vi fikk trekk for at vi hadde litt for lite driv. Hannhunden plasserte seg som BIS 5 til slutt, vi gratulerer. Dommer var Per Iversen.

På lørdag var det Kaisa sin tur. Det var det lenge siden Kaisa hadde vært i ringen så jeg var litt spent på hvordan hun ville oppføre seg, men hun var kjempeflink til å stå fint når dommeren skule bedømme henne. Dessverre hadde hun for lite driv, her blei vi plassert som 3. vinner. Dommer Per Iversen, på søndagen blei vi plassert som 4.vinner med CK. Dommer Christine Rossier.

 

 

 

 

19 juni 2006

Siden Susan skule til far sin på ferie i Drammen tenkte jeg at vi kunne ta turen til Tønsberg ,og stille Ally på utstillingen til avd. Vestfold. Her var det påmeldt 12 valper og det er jo kjempe bra. I klassen til Ally 4-6 måneder var det 6 stykker, og vi blei plassert som nr 3. Vinneren var den samme valp som slo oss på Hønefoss; Ursa Major`s Sandra Bullock. Denne valpen blei dagens BIS-valp, vi gratulerer så masse!

I helgen har Ally fått hilse på faren sin for første gang. Det var så synd at det ikke var noen plasser hvor de kunne fått springe fritt rundt.

 

 

31 mai 2006

I dag har vi vært på tur sammen med Saga og Happy, og Ally stor koste seg særlig når vi kom til et gjørmehull...

Bli med uti det er kjempe deilig

 

Etter at vi var ferdig med gjørmebadet fant vi oss en litt større dam med noe bedre vannkvalitet, men det var litt for dypt så Ally kom seg ikke uti. I og med at vi skulle på agility-trening var det best å få henne litt reinere, så vi stoppet på veien for å ta et nytt bad.  Der synes Ally det var helt ok å bade, så i dag har hun svømt for andre gang.

30 mai 2006

Tirsdager er nå den dagen som vi trener spor, og nå har treningen begynt oppe på Kvamskogen. Det er kjempedeilig å slippe og krype inn under en masse busker og kratt. Kaisa gikk et kjempebra spor i dag. Hilde la et spor som var ca 1 km og med 7 eller kanskje 8 pinner, og vi kom i mål med 6 pinner og brukte 15 minutter. Det var jo synd at vi mistet noen pinner, men Kaisa gikk med nesa ned hele veien og det er kjempebra for å være henne. Hun har nemlig hatt en tendens til å ville gå med litt høy nese av og til.

Ally fikk også gå et spor med 3 pinner og en ball i slutten. Hun markerte alle pinnene, men hadde ikke tid til å komme inn til meg med dem. Når hun finner slutten har hun mer lyst til å fortsette på sporet enn å leke med favorittballen. Jeg er superfornøyd med sporingen hennes, hun går med nesa ned hele tiden og med et bra drag i lina.

29 mai 2006

Ally har debutert på utstilling, og hun blei plassert som nr. 2 begge dagene med meget fine kritikker. Jeg er meget godt fornøyd for hun oppførte seg mye bedre i ringen enn jeg hadde fryktet, hun stod faktisk nesten helt i ro... Når det gjelder løpingen har jeg mye å lære, første dagen løp jeg som om det var med Kaisa, så da jeg fikk beskjed om å løpe litt sakte gikk det mye bedre.

 

Det hundene likte beste med turen var nok når vi hadde en pause på veien. I skogene på Gol er det så mye spennende, men det beste er nok at det er et mye mer åpent terreng enn hva vi er vant til så de sprang rundt og storkoste seg.

 

21 mai 2006

Det er mye moro med 2 hunder. Her er det kamp om et kaninøre, resten av kaninen var det ingen som brydde seg om, men det stakkars lille øret fikk hard medfart. 

Har vært i Øystese på skytestevne i dag, og med et forferdelig resultat, men jeg vant!!! ( var ikke flere damer med ) Det er synd at det er så få damer som er med på hagleskyting. Dere må skjerpe dere og bli med. Det er en sosial aktivitet, og du kan vinne fine rødvinsglass... 

16 mai 2006

Har i dag vært på sportrening, og er støl som bare det. Det tar på når man skal gå bak alle de andre sine spor også. På treningen var det 3 rutinerte hunder og 6 nye, deriblant Ally. Er det noe som hun liker, og ikke minst behersker supert, så er det det å gå spor, og jeg blir rett og slett målløs. Hun har i dag gått 2 små spor og et som var litt lengre med sporoppsøk og vinkel, og det går så det suser. Hvis dette fortsetter så skal vi få det morsomt fremover. (så i kveld gjør det ikke noe at hun er et troll for hun har fått en stor stjerne i margen )

Kaisa var også kjempeflink, og fant 7 av 8 pinner. Det var den første pinnen hun gikk over, og det skjedde fordi hun fikk litt fert av noen fugler, men jeg klarte fint å roe henne ned sånn at hun fikk fokus på sporet igjen.

 

 
 
  INNHOLD  
STARTSIDEN
NYHETER
KJØPE VALP HOS OSS
PLANLAGTE KULL
AKTUELLE KULL
TIDLIGERE VALPEKULL
VÅRE HUNDER
TIL MINNE
RASESTANDARDEN
JAKT
VILTSPOR
UTSTILLING
LYDIGHET
FILMER
LINKER
SALG
KONTAKT
 
 

Se hva jeg har!!!

Ally 18 måneder

Er jeg nå blitt lever/sort og hvit?

det snør og snør, flere cm har det kommet og det ser ikke ut til at det skal stoppe. Ikke lett å få trent blodspor nå.
 

Hva skal jeg si????

 Hei her er jeg med pappaen min Davey

 Ally er blitt helt tussete etter vilt